200 uur Yoga Opleiding

Word erkend yoga docent in 26 dagen tijd

WORD PROFESSIONEEL YOGA DOCENT

 

Met onze 200 uur Yoga Docenten Opleiding in Nederland, Terborg

 

Ben je op zoek naar een:

 • uitdagende en unieke ervaring?
 • kans om je yoga beoefening te verbeteren en te verdiepen?
 • manier om de vele voordelen van een Yogic Lifestyle te ervaren?
 • professionele Hatha Yoga leraren opleiding die geen jaren in beslag neemt, maar die je de kans geeft om meteen aan de slag te kunnen als erkende yoga docent?

Is je antwoord JA! op minstens 1 van deze vragen? Dan is de NN Yoga Academy 200 uur Hatha yoga docenten opleiding vast iets voor jou!

Wat kan je verwachten van onze 200 uur yoga docenten opleiding?

De NN Yoga Academy 200 uur yoga docenten opleiding is een korte en intensieve Hatha Yoga leraren opleiding van 23 dagen. Tijdens deze opleiding krijg je elke dag les, behalve op zondag.

De opleiding is in principe zonder overnachting. Kom je van verder en wil je graag in de buurt overnachten? Neem gerust contact met ons op!

Waarom een training van 4 weken?

Dankzij dit intensieve schema leer je op korte tijd de nodige kennis en vaardigheden zodat je aan het einde van de opleiding op een veilige en professionele manier kan yogales geven.

Klinkt dit allemaal wat te mooi om waar te zijn? Toch is het mogelijk! Omdat je tijdens deze intensieve yoga opleiding even volledig gefocust bent op je studies en yoga beoefening kan je veel sneller en intenser groeien. Bovendien is het programma dusdanig opgesteld om een optimaal ontwikkeling- en leerproces mogelijk te maken.

Wat krijg je?

 • Dagelijkse yoga asana, meditatie en pranayama beoefening zodat je de theorie eigen maakt en een regelmatige yoga practice opbouwt.
 • Je beoefent meer dan 170 Klassieke Hatha Yoga asanas, waarvan je 20 asanas en de Zonnegroet in detail bestudeert.
 • Je leert professionele en efficiënte correctie technieken waardoor je lessen uniek worden. Ook helpen deze technieken om je cursisten veilig te begeleiden in hun yoga beoefening.
 • Variatie en modificatie mogelijkheden en technieken zodat je je cursisten individuele begeleiding kan bieden. Met behulp van deze technieken kan je variaties aanbieden aan mensen met blessures en beperkingen.
 • Begrip van de basisbeginselen van de anatomie en fysiologie, toegepast op Yoga houdingen. Hierdoor krijg je een beter begrip van de yoga houdingen en hun werking.
 • Bestuderen van de ademhaling en het belang van een correcte adem voor meer energie en vitaliteit.
 • Basisbeginselen van de Yoga filosofie en de geschiedenis van Yoga. We plaatsen de yoga filosofie ook in onze moderne maatschappij. Hierdoor kan je de filosofie nadien gemakkelijker toepassen in je dagelijkse leven.
 • Begeleiding bij het opstarten van je yoga studio; hoe begin je eraan, wat zijn de valkuilen, en tips & tricks voor een vlotte start. Ook na de opleiding zijn we nog steeds bereikbaar voor hulp en begeleiding.
 • Individuele en professionele begeleiding door een ervaren docente, zowel tijdens de opleiding als nadien.
 • Een internationaal erkend yoga docenten certificaat waarmee je je bij Yoga Alliance kan registreren als RYT 200.

Wat maakt onze korte yoga opleiding uniek?

Het aanbod yoga opleidingen is erg groot waardoor de keuze dan ook erg moeilijk is. Bij NewNature Yoga Academy streven we naar persoonlijke en individuele aandacht, omdat we begrijpen dat iedereen anders is, en andere wensen heeft. Deze wensen trachten we zoveel mogelijk te beantwoorden.

Waarom zijn we verschillend van andere yoga scholen?

 • Wij bieden een nuchtere en down to earth approach van yoga en yoga filosofie. We bespreken de oorsprong en achtergrond, en plaatsen de yoga lifestyle in onze moderne samenleving. Hierdoor kan je de kennis ook beter toepassen in je dagelijkse leven.
 • De opleiding is dusdanig opgebouwd zodat je maximaal kan groeien en ontwikkelen op relatief korte tijd.
 • Elke dag beoefen je yoga, meditatie en pranayama zodat je een eigen practice opbouwt en de voordelen ondervindt van regelmatige beoefening.
 • Door deze opleiding te volgen stap je bewust even uit je dagelijkse leven om je volledig te richten op je studie en spirituele beoefening. Deze mogelijkheid trachten we je zoveel mogelijk te bieden. Heb je graag begeleiding bij persoonlijke reflecties of soms eens nood aan een luisterend oor? Dan kan je ook daarvoor bij ons terecht.
 • We kiezen bewust voor kleinere groepen (maximum 15 personen) zodat we iedereen deze individuele aandacht kunnen garanderen.
 • De lessen worden gegeven door een professionele en ervaren yoga docente. Dorien haar opleiding en ervaring als Yoga docente, maar ook als massage therapeute en ademcoach hebben haar een grondige achtergrond en kennis gegeven om deze opleiding met trots te kunnen leiden. Ze deelt dan ook met veel passie en enthousiasme haar kennis en ervaring met jou tijdens deze yoga training.
 • Ook na de opleiding zijn we steeds bereikbaar voor begeleiding bij je lessen/studio en bij je persoonlijke ontwikkeling.
 • Onze opleidingen zijn internationaal erkend door Yoga Alliance en door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Deze certificaten bevestigen ook de kwaliteit en het professionele niveau van onze yoga cursussen.

 

yoga alliance s01 YA School RYS 200CRKBO instelling

 

 

 

 

 

Wie kan de NN Yoga Academy Yoga Docenten Opleiding volgen?

Onze 200 uur korte yoga docenten opleiding is geschikt voor:

 • Zowel beginnende als gevorderde yoga beoefenaars die graag yoga leraar willen worden.
 • Mensen die niet noodzakelijk willen lesgeven, maar die hun eigen kennis en beoefening van Yoga naar een hoger niveau willen tillen.
 • Iedereen die meer wil leren over de achtergrond, geschiedenis en het ontstaan van Yoga.

Omdat we van bij het begin beginnen is motivatie en welwillendheid om te leren belangrijker dan ervaring.

Gezien het intensieve programma zijn er wel er een aantal vereisten om aan onze yoga docenten opleiding te kunnen deelnemen:

 • Een goede fysieke en mentale gezondheid (bij twijfel, gelieve ons/uw arts te raadplegen).
 • Bij zwangerschap is het niet aangeraden om de opleiding te volgen. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.
 • Motivatie, discipline en welwillendheid om hard te werken en bij te leren.
 • De lessen worden in het Nederlands gegeven. Daarom is basiskennis van Nederlands (spreken en begrijpen) noodzakelijk.

Maak kennis met de hoofddocent: Dorien Bortels

Dorien Bortels yoga docent teacherDorien Bortels is een ervaren Yoga docent (E-RYT 500) met meer dan 3000 uur ervaring in het lesgeven. Ze heeft haar opleiding gevolgd bij Arhanta Yoga (200 uur in Nederland en 300 uur in India). Nadien bleef ze haar kennis van anatomie en fysiologie verder verruimen. Zo volgde ze een opleiding Massage Therapeute bij de Wellness Academy in Hasselt (België). Regelmatig blijft ze cursussen volgen zoals een training Adem & Vitaliteit (die haar het certificaat Adem Coach opleverde) om haar kennis te blijven verruimen.

Van 2014 tot 2018 werkte Dorien bij Arhanta Yoga in Nederland en India waar ze intensief werd opgeleid tot 1 van de hoofddocenten tijdens de 200 uur yoga docenten opleidingen in India en Nederland. E-RYT500 yoga alliance certification

Dorien is de oprichter van NewNature, een Yoga Wellness en Lifestyle studio in Terborg, Nederland. In deze studio geeft ze dagelijks yogales in verschillende yoga stijlen.
Daarnaast organiseert ze ook yoga en meditatie retraites op verschillende locaties. Haar studenten ervaren haar lessen als motiverend, stimulerend en bevrijdend en verfrissend tegelijkertijd. Ze geeft haar lessen met zorg en aandacht en biedt altijd variaties en aanpassingen zodat iedereen zich veilig en verzorgd voelt tijdens haar lessen.

 

Hoe cursisten Dorien haar lessen ervaren:

“Ik vond haar een fantastische yoga docent omdat ik op relatief korte tijd erg veel van haar heb geleerd. Ze kan goed uitleggen en verbeteren waardoor ik mij veilig voelde en meer gevorderde houdingen durfde uit te proberen. Ik schat haar erg hoog in als docent.” Markie

“Ik heb Dorien haar lessen gevolgd tijdens mijn yoga docenten opleiding, en elke les was geweldig. Ze heeft grondige kennis van elke houding en legt alles duidelijk uit. Elke les is anders en verveelt nooit. Na elke les voelde ik mij lekker in mijn lichaam, geest en ziel.” Shikha

“Dorien was mijn asana docent tijdens mijn yoga docenten opleiding en ik heb veel van haar geleerd. Daarom vind ik haar een erg gekwalificeerde docent.” Sander

Lees meer reviews over Dorien haar lessen op Yogatrail.

Locatie van de 200 uur Yoga docenten opleiding

Deze 200 uur korte Yoga opleiding gaat door in onze prachtige NewNature studio, gelegen in het centrum van Terborg. Dit sfeervolle, ruime pand met vele grote ramen is een prachtige locatie voor yoga, meditatie en spiritualiteit.

Terborg is een rustig, sfeervol stadje in de Achterhoek (Oude IJsselstreek) met een lange geschiedenis dat al 600 jaar teruggaat. Het bevindt zich dichtbij de steden Doetinchem en Arnhem en is daardoor gemakkelijk bereikbaar vanuit het hele land.

Adres

Sint Jorisplein 1
7061CN Terborg

Bereikbaarheid

De NewNature studio is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het treinstation Terborg ligt op slechts 450 meter (5 minuten lopen) van NewNature. Vanuit Arnhem kan je een rechtstreekse trein nemen naar Terborg.

Kom je met de auto, dan kan je de auto gemakkelijk parkeren op onze privé parking achter het pand, maar ook op de grote parking van de Plus (op 50 meter loopafstand).

Optionele accommodatie

Wie graag in de buurt van de studio overnacht kan overnachten in Landal Stroombroek. Dit rustgevende vakantiepark, inclusief toegang tot wellnesscentrum Palestra, ligt op slechts 7 km van de NewNature Yoga studio. Ideaal om lekker te ontspannen na een leerrijke dag!

LEES MEER

 

Dagschema

De 200 uur Hatha Yoga cursus bij NewNature is een intensieve opleiding van 23 lesdagen. Je krijgt les van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is er geen les. Deelname aan alle lessen, en het behalen van het theorie en praktijk examen zijn nodig om het certificaat te kunnen behalen. De lesdag start om 08:00 en eindigt om 18:30. Enkel op zaterdag eindigt de lesdag om 15:00. Overnachting kan eventueel in het hotel naast NewNature, De Roode Leeuw. Er is bovendien ook een ruim aanbod slaapgelegenheden in de nabijgelegen steden Doetinchem en Arnhem.

Het dagschema ziet eruit als volgt:

08:00 – 09:00

Ochtend Satsang (meditatie, pranayama, chanting)

09:00– 12:00

Hoe lesgeven

12:00– 13:00

Lunchpauze

13:00 – 14:30

Filosofie / Anatomie / Theorie

14:45– 16:30

Asana practice

16:30– 17:30

Zelfstudie

17:30 – 18:30

Avond Satsang (meditatie, pranayama, chanting)

 

* Tussen de lessen door wordt er voldoende ruimte voorzien voor een sanitaire pauze.

* Op zaterdag is het schema wat anders en eindigt de laatste les om 15:00.

* Er is GEEN LES op zondag. Zondagen zijn voorbehouden voor zelfstudie en rust.

Een uitgebreid overzicht van het programma van de 200 uur yoga docenten opleiding en de inhoud van de lessen vind je hier:

 

Yoga Docenten Opleiding Programma

Data

 

Actuele data op NEWNATUREYOGA.NL

 

Kosten

 

Totale kosten voor de yoga opleiding 1499,- Euro*
Overnachting in Doetinchem, Nederland (optioneel) Vraag bij ons na voor de actuele prijzen

 

*De kosten voor de NewNature 200 uur yoga docenten opleiding zijn inclusief:

 • Alle lessen + handboek
 • 2 uniformen
 • Kruidenthee
 • Theoretisch examen en praktijkexamen
 • Internationaal erkend yoga docenten certificaat bij succesvol afronden van de opleiding

Het tarief voor onze korte yoga opleiding is exclusief:

–  Maaltijden
Je kan zelf je lunchpakket meenemen, of je kan lunchen in de verschillende eetgelegenheden in de buurt van NewNature (Plus, Lidl, Coop, Van Der Eem, Lunchroom Terborg,…)

–  Yoga materiaal
Gelieve een yogamat, yogakussen en een deken mee te brengen naar de opleiding.

Inschrijven voor onze Korte Yoga Opleiding

Schrijf je in via NEWNATUREYOGA.NL

 

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren

Neem eens een kijkje tussen ons overzicht van veelgestelde vragen op onze FAQ-pagina. Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt, heb je een specifieke situatie, vragen, twijfels, en wil je graag even persoonlijk contact? Aarzel niet om ons te contacteren. We beantwoorden met plezier je vragen.

 

Meer informatie

Lees onze blog

Ben je je nog aan het oriënteren en wil je graag wat meer informatie over yoga en yoga docenten opleidingen?

Neem eens een kijkje op onze blog pagina. Wellicht helpen onze artikels je wat op weg.

  Alle blog artikels